Prijedlozi za gradske nagrade do 18. kolovoza

13. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.098 Pregleda

Grad Samobor raspisao je još u lipnju Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Samobora u 2014. godini. Krajnji rok za podnošenje prijava je ponedjeljak, 18. kolovoza, a ne 15. kolovoza kako stoji u tekstu Javnog poziva, budući da je 15. kolovoza crkveni blagdan koji je ujedno i državni praznik i neradni dan u Republici Hrvatskoj. Prijedlozi se podnose za sljedeća javna priznanja Grada Samobora: Povelju počasnog građanina Grada Samobora, Nagradu za životno djelo Grada Samobora i Nagradu Grada Samobora. Odluku o dodjeli javnih priznanja donosi Gradsko vijeće Grada Samobora, a javna priznanja dodjeljuju se na svečanoj sjednici u povodu Dana Grada Samobora.

Počasnim građaninom Grada Samobora može se proglasiti domaća i strana fizička osoba koja nema prebivalište na području Samobora, a zaslužna je za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda Grada Samobora, njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu te razvoj Grada ili pojedinih njegovih djelatnosti, kao i državnik ili dužnosnik druge države, član međunarodne organizacije, odnosno organizacije druge države ili njihovih tijela, udruga i druge osobe posebno zaslužne za Grad i Republiku Hrvatsku.

Nagrada za životno djelo Grada Samobora dodjeljuje se domaćim i stranim fizičkim osobama za rezultate i djela od posebnog značenja za unapređenje i promicanje znanosti, umjetnosti, gospodarstva, zdravstva i drugih djelatnosti značajnih za život Grada Samobora. Ova se nagrada može dodijeliti i posthumno.

Nagrada Grada Samobora dodjeljuje se domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama za najviše zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja te svih drugih područja društvenog života u Gradu Samoboru. Nagrada se dodjeljuje za postignuća ostvarena u protekloj godini, imajući u vidu i dosadašnje ukupno djelovanje, aktivnosti, postignuća i zasluge predloženog kandidata za nagradu.

Predlagatelji mogu biti vijećnici i radna tijela Gradskog vijeća, gradonačelnik, vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti te pravne osobe i fizičke osobe.

Prijedlozi se podnose na sljedeću adresu: Grad Samobor, Odbor za dodjelu nagrada i priznanja Gradskog vijeća Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor, ili se podnose osobno u sobu 116 (Urudžbeni zapisnik), uz napomenu na omotnici “PRIJEDLOG ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA SAMOBORA”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.