Velika Gospa i oproštaj franjevaca

12. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
3.748 Pregleda

Trodnevnom pripravom za proslavu Velike Gospe, večeras u franjevačkoj crkvi u Samoboru počinje najava svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo. Prvu pripravnu misu večeras od 18 sati i 30 minuta predvodit će župnik u Svetom Martinu pod Okićem, vlč. Božo Belinić. Sutrašnje pripravno misno slavlje u isto vrijeme i na istom mjestu predslavi svetonedeljski župnik mr. Marijan Kušenić, a u četvrtak, dan uoči blagdana, to će učiniti župnik iz Luga, vlč. Mladen Sinković.

Na sam blagdan, u petak, 15. kolovoza, središnja euharistija u kloštru bit će u 10 sati. U koncelebraciji s više svećenika služit će je donedavni porečko-pulski biskup, monsinjor Ivan Milovan.

Na preostale 3 mise, od samoborskih vjernika oprostit će se franjevci, koji sljedeći tjedan iz samoborskog samostana odlaze na nove službe unutar Franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda. To su fra Amat Lotspeich, čiji će oproštaj biti na misi u 7.30, fra Krunoslav Kocijan, koji će svoje posljednje bogoslužje u Samoboru imati u 11.30 i fra Željko Janjić s večernjom euharistijom u 18.30.

Uz njih, iz samostana odlazi i dosadašnji gvardijan, fra Krunoslav Kašnar. Njega će, kako smo već javljali, zamijeniti fra Nikola Vukoja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.