Početak Langove ipak ostaje jednosmjeran!?

12. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.325 Pregleda

Od velikog broja komunalno-infrastrukturnih gradilišta na području grada, konkretnih zahvata zasad još nema na dijelu Langove ulice, na kojemu su najavljeni rekonstrukcija kolnika i nogostupa te novi režim prometa. Od ideje da Langova u tom dijelu ponovno postane dvosmjerna najvjerojatnije će se odustati – kaže gradonačelnik Krešo Beljak – obrazlažući da je sigurnost sudionika u prometu ipak primarna. Promjena bi – kaže gradonačelnik – bila riskantna s obzirom na sad već višegodišnju naviku ljudi na to da je prvi dio Langove jednosmjeran, pa bi lako moglo dolaziti do prometnih nesreća što se želi izbjeći. Sa sadašnjim načinom vođenja prometa, stanovnici Giznika, koji su preko Langove nadomak Trgu, moraju kružiti njezinim dijelom, pa Gričom i Perkovčevom, da bi došli do strogog gradskog središta.

No, ono što će se sigurno napraviti na početku Langove ulice – ističe Krešo Beljak – proširenje je nogostupa zbog sigurnosti pješaka. Zbog toga će se ukinuti parkirna mjesta na tom potezu.

Na mjesto sadašnje fontane postavit će se spomenik počasnom gradonačelniku Samobora Ivicu Sudniku. Fontana se, pak, s preuređenjem dijela gradske tržnice i pretvaranjem prostora ispred Pošte u mali trg s novim štandovima, klupama i ponekim drvom, seli na tu lokaciju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.