Energetska učinkovitost u turističkim objektima

12. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.015 Pregleda

Zagrebačka županija osigurala je 350 tisuća kuna nepovratnih sredstava trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama ili obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za poticanje povećanja energetske učinkovitosti u turističkim objektima. Natječaj za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do četvrtka, 14. kolovoza.

Ovim javnim natječajem subvencionirat će se četiri mjere: povećanje toplinske zaštite ovojnice objekta, zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova i povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka, odnosno rekuperatora. Pritom je važno napomenuti da podnositelj prijave može ostvariti pravo na korištenje subvencije Zagrebačke županije samo za jednu od ovih mjera.

Maksimalan udio subvencije iznosi 50 posto prihvatljivih troškova provedbe mjera energetske učinkovitosti i to na iznos bez uključenog PDV-a, a najveći novčani iznos subvencije koju korisnik može ostvariti je 35 tisuća kuna. Predviđeni broj korisnika subvencije po ovom natječaju je 10, a ukupan broj korisnika može se promijeniti sukladno pristiglim prijavama i raspoloživim sredstvima Zagrebačke županije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj, a informacije, tekst natječaja, upute za prijavitelje, pravilnik i prijavni obrazac nalaze se na službenoj stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.