Sjećanje na Oluju i suborce

11. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.376 Pregleda

Predstavnici samoborsko-svetonedeljske Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Grada Samobora, sudjelovali su u subotu u obilježavanju pogibije hrvatskih branitelja u Dvoru na Uni. Tijekom operacije Oluja, 1995. godine, u Dvoru na Uni stradala su, naime, i dvojica pripadnika 151. samoborske brigade, Zdravko Babojelić i Predrag Golubić. To je bio dan završnih akcija u operaciji Oluja i oslobađanja posljednjeg pedlja hrvatske zemlje od srbo-četničke okupacije – rekao je na skupu branitelja koji su oslobodili Dvor i okolno područje, zapovjednik 151. samoborske brigade u Oluji, Josip Pini Mahović.

7 (1024 x 768)

Najprije je velečasni Stjepan Filipec, župnik Dvora i Gvozdanskog, održao svetu misu za poginule branitelje. Zajedno s predstavnikom Grada Samobora Marijanom Kižlinom, samoborski branitelji na čelu s Josipom Mahovićem i trojicom ranjenih u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, Petrom Andrašekom, Marijanom Habljakom i Robertom Dančulovićem te drugim ratnim zapovjednik Samoborske brigade, Adolfom Paarom, odali su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća posebnu počast poginulim suborcima.

8 (1024 x 1365)

U Strugi pokraj Dvora samoborsko je izaslanstvo zapalilo svijeće i poginulim samoborskim policajcima, Branku Vuku i Davoru Vukasu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.