17 godina Kuće susreta Tabor

6. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
2.015 Pregleda

Kuća susreta Tabor u Samoboru danas obilježava 17 godina djelovanja. Idejno ju je osmislio pokojni fra Zvjezdan Linić i zgradu nekadašnje franjevačke gimnazije pretvorio u mjesto brojnih programa za duhovnu i vjersku izgradnju svih posjetitelja, a osobito sudionika različitih seminara, tečajeva, duhovnih vježbi i sličnog. Do danas ih je kroz Tabor prošlo više stotina tisuća. Oni su u organizaciji Tabora sudjelovali u neborojenim programima ozdravljenja i oslobođenja, od kojih je jedan upravo u tijeku. Većinu seminara takve vrste danas vodi fra Ivan Matić.

Gimnazijska je zgrada dobila svoje novo ime prema istoimenom brdu Isusova preobraženja jer je s radom i započela na blagdan Preobraženja Gospodinova, koji je upravo danas. Na današnji blagdan jedna je sveta misa u Taboru bila u 11.30, a večernja je u 19 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.