Radost bistričkog slavlja samoborskih hodočasnika

5. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.285 Pregleda

Minulog vikenda hodočasnici župa Samobor, Lug i Domaslovec, pohodili su Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Dio hodočasnika krenuo je pješice u petak u poslijepodnevnim satima i pristigao je već u subotu ujutro dok se velik dio priključio kasnije na procesiji Put Svjetla na kalvariji.

6 (1024 x 768)

Najveći dio hodočasnika pristigao je u nedjelju rano ujutro na Križni put, a potom i na svečano misno slavlje koje je predvodio mladomisnik Boris Jozić. U propovijedi je govorio o važnosti obitelji, o tome koliko je važno zajedno i moliti u obitelji, a ne samo zajednički gledati televiziju. Dotakao se i svog podrijetla, govoreći kako je u Hercegovini velik blagoslov imati svećenika u obitelji, a zborio je I o važnosti blagoslova, osobito nadbožnih predmeta, s obzirom na to da su mnogi čekali baš taj trenutak. To je povezao s prispodobom o Isusovom lomljenju kruha, koji je podijelio mnoštvu.

3 (1024 x 768)

Na bistričkom hodočašću samoborskih župa ljudi su se u slobodno vrijeme družili, mnogi uz tradicionalne “pohanace“ i dobro domaće vino, koje su donijeli sa sobom.

Silvija Blažević

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.