Samoborci osvajaju vrhove

4. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.655 Pregleda

Devetero članova Planinarskog kluba Scout iz Samobora krenulo je u petak, 1. kolovoza, na dugačak put koji vodi u Rusiju na Kavkaz.
Cilj ekspedicije Kavkaz planinski je vrh Elbrus, visok 5642 metra. Na njega bi se, prema planu, samoborski “Scouti” trebali popeti između 7. i 9. kolovoza, ovisno o vremenskim okolnostima.

Prije njih, na Elbrus su se već u subotu, 02. kolovoza, popeli i Japetićanci. Ove su godine, naime, u pohod na Kavkaz krenule dvije grupe: već spomenuti Scouti i miješano drustvo od tri Japetićanca, jednog Željezničara, jednog Breganjana i jednog nesvrstanog 🙂

Na fotografiji su Mirjana Klarić i Bozo Nikl, oboje Japetićanci. Fotografirao ih je treći član skupine, Goran Hudec.

Drugi dio ekipe je jos uvijek na putu, a plan je sljedeći – nakon Elbrusa prijeći u Gruziju i izvesti uspon na Ushbu i još neke vrhove u regiji. Na povratku se zadržati na stijenskim usponima u Turskoj, Albaniji i Crnoj Gori te se preko BiH vratiti u Samobor.

Želimo im svima dobro vrijeme, puno sreće, obilje prekrasnih vidika i lijepih uspomena.

Ivana Emele

Studirala talijanski i španjolski jezik uz književnost na Filozofskom fakultetu, te vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu. Radijsku karijeru započela 1994. godine na Radio Samoboru. Danas radi kao voditeljica programa, odnosno „one girl show“ u programu Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.