Na Anindolu obilježena godišnjica osnutka KPH

1. kolovoza 2014.
Komentari isključeni
1.837 Pregleda

Na današnji dan prije 77 godina na Anindolu je osnovana Komunistička partija Hrvatske. Taj su događaj okupljanjem u 11 sati oko spomen-stećka u park-šumi obilježili članovi Komunističke partije, Udruženja antifašističkih boraca i antifašista, društava Josip Broz Tito i Socijalističke radničke partije. Pristigli su iz Samobora, Zagreba, Zagrebačke županije i iz Slovenije te zajednički položili vijenac na spomenik.

Predsjednik Društva Josip Broz Tito Samobor, Franjo Golenko, okupljene je podsjetio da je ove godine 80. godišnjica prvog dolaska Josipa Broza Tita u Samobor, ali i 85. godišnjica pogibije sekretara SKOJ-a Janka Mišića i braće Oreški. O osnivačkom kongresu komunista na Anindolu govorio je predsjednik Društva Josip Broz Tito Zagreb, Željko Hodnik. Tema govora predsjednika današnje Komunističke partije Hrvatske Josipa Tepeša bila je potreba za ujedinjenjem ljevice na hrvatskoj političkoj sceni. Okupljene je uime predsjednika države Ive Josipovića pozdravio njegov izaslanik Nikica Burić.

Druženje komunista i antifašista nastavljeno je u Planinarskom domu Šoićeva kuća.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.