Županijske potpore samozapošljavanju

31. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.179 Pregleda

Zagrebačka županija dodijelila je Regionalnoj razvojnoj agenciji 500 tisuća kuna za realizaciju projekta “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto” čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti te poticanje poduzetništva i samozapošljavanja na području Zagrebačke županije.
Inače, projekt “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto” provodi Područni ured Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. S obzirom na to da Zavod trenutno nema financijskih sredstava za nastavak projekta, Zagrebačka županija se odlučila uključiti u projekt te je osigurala vlastita sredstva. Na taj način omogućit će se da 20 korisnika s područja Županije dobije po 25 tisuća kuna za otvaranje vlastite tvrtke.

Potpora je namijenjena za pokretanje poslovanja, od čega do 30 posto iznosa za trošak rada, a ostali dio sredstava za kupnju, zakup i uređenje poslovnog prostora te nabavu opreme, alata i inventara za obavljanje djelatnosti.

Potpore će se odobravati onim podnositeljima zahtjeva koji imaju prebivalište na području Zagrebačke županija i koji budu osnovali obrt, trgovačko društvo ili slobodno zanimanje sa sjedištem na području Županije. Potpore se mogu odobriti i podnositeljima zahtjeva koji su nakon podnošenja zahtjeva osnovali poslovni subjekt, odnosno započeli poslovanje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.