Nova čistilica za Komunalac

31. srpnja 2014.
Komentari isključeni
3.849 Pregleda

Samoborski Komunalac od jučer je bogatiji za još jednu čistilicu koja će se najviše koristiti za čišćenje gradskog središta. Nabavljena je uz pomoć sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je sufinancirao 40 posto njezine ukupne vrijednosti koja iznosi oko 700 tisuća kuna.

Ključeve novog stroja zamjeniku gradonačelnika Željku Stanecu predao je Marko Jukić iz tvrtke Gradatin koja uvozi komunalnu opremu.

Riječ je o čistilici engleskog proizvođača tvrtke Johnston Sweepers čija je primarna namjena usisavanje i čišćenje ulica te usisavanje lišća, a dodatna joj je prednost visokotlačni perač, tzv. miniwash unutar stroja. Svojim dimenzijama omogućit će lakše čišćenje užih ulica i nogostupa u gradskom centru.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.