Gradsko hodočašće u Mariju Bistricu

31. srpnja 2014.
Komentari isključeni
2.379 Pregleda

Od sutra pa do sljedećeg utorka odvijat će se program ovogodišnjeg samoborskog hodočašća u Mariju Bistricu. Polazak hodočasnika pješaka bit će sutra navečer nakon svete mise, koja je u Župnoj crkvi Svete Anastazije u 19 sati. Za njima, oko 22 sata, put najvećeg nacionalnog marijanskog svetišta kreću i biciklisti. U subotu je u Mariji Bistrici u 19 sati večernja hodočasnička misa, a od 21 sat Put svjetla na bistričkoj kalvariji.

Organizirani polazak autobusima i osobnim automobilima svih drugih hodočasnika bit će u nedjelju u 6.30 iz Langove ulice, križni put na kalvariji je u 8.30, a svečana misa u 11 sati. Predvodit će je mladomisnik Boris Jozić. Nakon oproštajne procesije, koja je u 16 sati, uslijedit će povratak kućama.

Završno zahvalno slavlje ovog hodočašća održat će se u Samoboru, u utorak, na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti. Započet će u 18 sati procesijom od rotora u Gajevoj ulici prema Parku domovinske zahvalnosti. U tom se slavlju sjedinjuje ovaj vjerski događaj s državnim praznikom. Procesija će završiti svečanom euharistijom, također u Parku domovinske zahvalnosti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.