Samoborski “Scouti” osvajaju Elbrus

30. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.863 Pregleda

Devetero članova Planinarskog kluba Scout iz Samobora krenut će u petak, 1. kolovoza, rano ujutro ispred Scout Cluba Irish Pub na dugačak put koji vodi u Rusiju na Kavkaz. Trasa puta je Slovenija, Austrija, Češka, Poljska, Bjelorusija, Rusija, s povratkom preko Gruzije, Turske, Bugarske i Srbije. Cilj ekspedicije Kavkaz planinski je vrh Elbrus, visok 5642 metra. Na njega bi se, prema planu, samoborski “Scouti” trebali popeti između 7. i 9. kolovoza, ovisno o vremenskim okolnostima.

Ženski dio ekspedicije čine Biserka Horvat, Valentina Pavliša, Romana Vuković i Gordana Kosmat, a muški Ivan Palfi, Srećko Bošković, Josip Kalaica, Hrvoje Grgurić i Hrvoje Kopasić.

Za put je sve spremno, adrenalin je proradio i uspon na najviši vrh Europe trebao bi Samoboru podariti još jednu uspješnu ekspediciju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.