Milijarder iz Hong Konga ulaže milijun eura u Rimac Automobile

29. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.857 Pregleda

Donedavno nepoznati milijarder iz Hong Konga Tak Cheung Yam će preko svoje tvrtke Integrated Asset Management Asia Limited uložiti milijun eura u tvrtku Rimac Automobili. Vijest su danas prenijeli hrvatski mediji podsjećajući da je Kinez iz Hong Konga interes svjetske poslovne javnosti privukao prije desetak dana kada je za 475 milijuna dolara preko svoje tvrtke preuzeo većinski udio u renomiranoj medijskoj grupaciji Forbes. S ovim ulogom Tak Cheung Yam upisao se i kao član Nadzornog odbora ove svetonedeljske tvrtke – piše Poslovni dnevnik.

Osnivač i direktor Rimac Automobila, Mate Rimac, kaže kako je jako zadovoljan što je dobio i trećeg partnera, posebno tako uglednog biznismena na Dalekom istoku. Podsjetimo, na proljeće je u njegovu tvrtku uložio i kolumbijski bogataš Frank Kanayet Yepes.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.