Nova Caritasova pomoć za Gunju

26. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.047 Pregleda

 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio je 24. srpnja 2014. godine još jedan šleper pomoći Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije za stanovništvo mjesta Gunja stradalo u poplavama.

Među 6,5 tona pomoći u higijenskim potrepštinama, hrani, posteljini, medicinskim artiklima, sredstvima za dezinfekciju, alatu i odjeći nalazila se i 100.000,00 kn vrijedna donacija PVC stolarije koju je poklonio proizvođač ŽE-MA bravarska radionica. Ujedno u ovoj pošiljci poplavljenima je otpremljeno i dvanaest novih kreveta koji su donacija Hrvatskog katoličkog sveučilišta, te donacija NTL trgovačkog lanca od 1026 kg sira.

Ostatak pošiljke donacija je Hrvatske katoličke misije Stuttgart te Hrvatske katoličke župe München kao i vjernika i ljudi dobre volje s područja Zagrebačke nadbiskupije.

Nadamo se da će i ova pomoć makar malo olakšati tešku situaciju brojnih obitelji koje su uslijed poplava ostale bez egzistencije.

Stjepan Moškatelo

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.