Davoru Vukasu u spomen i na hvalu

26. srpnja 2014.
Komentari isključeni
2.542 Pregleda

U spomen na 23. obljetnicu pogibije hrvatskog policajca Davora Vukasa, jučer su se u njegovim rodnim Molvicama okupili Davorova obitelj, rodbina, prijatelji, sumještani, predstavnici Grada, Mjesnog odbora i DVD-a Molvice te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod njegova spomenika, otkrivenog prije 3 godine, odali počast ovom junaku Domovinskog rata. Davor Vukas je na branik domovine stao sa samo 20 godina i kao pripadnik MUP-a, u organiziranoj akciji obrane od napada neprijatelja, poginuo u Strugi Banskoj nedaleko Dvora na Uni.

Vijenac na spomenik uime Grada Samobora položili su najprije zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i dopredsjednik Gradskog vijeća Samobora i predsjednik Mjesnog odbora Molvice Vinko Jaklenec. Davorova majka pri paljenju svijeća ni ovaj put nije prikrivala emocije i iskreno je zaplakala pred spomenikom svom sinu na malom trgu u Molvicama, koji na ponos mještana nosi njegovo ime. Svijeće je zapalilo i izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Molvice na čelu s predsjednikom Tomislavom Slamarom te na kraju jedini predstavnik drugih gradskih udruga i organizacija, predsjednik samoborskog HDZ-a Mislav Maroević.

Za dušu Davora Vukasa i na zahvalu za ono što je učinio kao hrvatski branitelj, molilo se i na svetoj misi u kapeli Srca Marijina u Molvicama, koja je prethodila komemoraciji. Misu je služio svetomartinski župnik Božo Belinić, koji je napomenuo da se na ovaj isti dan u Katoličkoj crkvi slavi jedan od 12 Isusovih apostola, sveti Jakov, koji je također svoj život završio mučeničkom smrću.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.