Foto majstori u Taru

25. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.036 Pregleda

Lanjskim sudjelovanjem samoborske fotografkinje Ivane Pavlović na likovnoj koloniji u Taru najavljena posebna fotografksa kolonija koja se realizirala ove godine. Tijekom ovog mjeseca u Pricinoj kući u Taru 10-ak su dana boravili fotografi iz Pečuha: Imre Kiss i Gabriella Jerszi , a iz Samobora Nevenka Miklenić i Željko Nemec.

Predsjednik Stručnog vijeća Zaklade Zlatko i Vesna Prica, Jene Ujvari, predložio je da teme ove kolonije budu vezane uz život u Istri, a foto-motivi arhitektura, običaji, narodne nošnje, maslina, poljodjelstvo, ribarstvo, talijanske kulture i slično.

Fotografi su, ovisno o svom interesu, zabilježili doživljaje gradova, ljudi, djelatnosti i prirode, a posjetili su Novigrad, Poreč, Grožnjan, Vižinada, Višnjan, Sveti Lovreč, Buje i Rovinj.

Reportažne fotografije općinskih događanja bile su zapažene, a ostvareni su i sa Zajednicom Talijana i Turističkom zajednicom Istre.

Nevenka Miklenić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.