Županijske potpore turističkom gospodarstvu i kulturnoj djelatnosti

24. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.032 Pregleda

Zagrebačka županija osigurala je jučer objavljenim natječajem, 800 tisuća kuna nepovratnih sredstava za provedbu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva u 2014. godini. Sredstva će se dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude poput bazena, klizališta, wellnessa, adrenalinskih parkova, dječjih igrališta i sličnog u smještajnim i ugostiteljskim objektima na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 29. kolovoza ove godine.

Korisnici potpora mogu biti subjekti malog gospodarstva određeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva, trgovačka društva izvan javnog sektora te obrti i zadruge koji se bave ugostiteljskom i/ili turističkom djelatnošću. Također, prijaviti se mogu i seljačka domaćinstva (OPG-i) koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Pritom je važno da podnositelj prijave bude registriran na području Zagrebačke županije te da se predloženi program provodi na području županije.

Zagrebačka županija subvencionirat će do 60 posto prihvatljivih troškova bez PDV-a, odnosno najviše 150 tisuća kuna za hotele, pansione, apartmane, hostele i kampove, a do 100 tisuća kuna za seljačka domaćinstva i objekte za prehranu, odnosno restorane. Inače, pojedini korisnik može prijaviti i ostvariti subvenciju samo za jedan program.

 

Nakon potpora turističkom gospodarstvu i projektima s energetskom učinkovitošću, Zagrebačka županija danas je objavila novi natječaj kojim će i sljedeće godine sufinancirati mnogobrojne programe u kulturi s ciljem poticanja i promicanja kulture i kulturnih djelatnosti koje pridonose razvitku i unapređivanju društvenog života na području županije. Stoga je objavljen ovaj Poziv za predlaganje sufinanciranja programa javnih potreba u kulturi za 2015. godinu. Natječaj je otvoren do 30. rujna.

Sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, izdavačku i muzejsko-galerijsku djelatnost, zatim za zaštitu kulturnih dobara, amaterizam u kulturi te za kulturne programe pučkih otvorenih učilišta i centara za kulturu.

Sufinancirat će se isključivo programi, dok se zahtjevi za nabavu opreme poput nošnji, dijelova nošnji, instrumenata, informatizaciju, materijalne troškove i slično te za manifestacije lokalnog karaktera neće sufinancirati.
Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na ove natječaje, a informacije, tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na službenoj stranici Zagrebačke županije, www.zagrebacka-zupanija.hr.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.