18 slobodnih mjesta za jesenski upis u Srednju strukovnu školu Samobor

23. srpnja 2014.
Komentari isključeni
3.445 Pregleda

U Srednjoj strukovnoj školi Samobor ostalo je za jesenski upisni rok 18 slobodnih mjesta za upis u obrazovne programe prvog razreda. Nepopunjeno je 10 mjesta za zanimanje elektroinstalater, 5 mjesta za zanimanje eleketromehaničar i 3 mjesta za zanimanje vozač motornog vozila – rekla nam je pedagoginja škole Anita Šimić.

Danas će u sustavu svih srednjih škola na području Hrvatske biti objavljena sva slobodna upisna mjesta za jesenski rok, a početak prijava neupisanih učenika za odabir nekog od slobodnih obrazovnih programa bit će 25. kolovoza. Prijave će preko zajedničkog sustava upisa biti moguće do 27. kolovoza. Zaključivanje odabira učenika uslijedit će 1. rujna. Ljestvica poretka za upis bit će objavljena 4. rujna, a 5. rujna će biti moguć upis u novu školsku godinu uz upisnicu i drugu potrebnu dokumentaciju, ponajprije liječničku, ovisno o odabranom zanimanju. Nova školska godine počinje 8. rujna.

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor svih je 138 slobodnih mjesta u svojim obrazovnim programima u novoj školskoj godini popunila već u ljetnom upisnom roku – doznali smo od ravnatelja škole Franje Mihaline. Za školovanje u ETUŠ-u prijavilo se 640 učenika što je gotovo 5 puta više od mogućnosti za upis.

I samoborska je Gimnazija Antuna Gustava Matoša – kako su nam rekli u tajništvu škole – u prvom upisnom roku uspjela upisati učenike u sva 3 prva razreda općegimnazijskog programa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.