Požurite u Ljetnu tvornicu znanosti

22. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.311 Pregleda

Ostalo je još samo nekoliko slobodnih mjesta za sudionike Ljetne tvornice znanosti koja će se ove godine održavati u Osnovnoj školi Samobor od 30. srpnja do 5. kolovoza. Kao i prošle godine primaju se 32 učenika u 5 radionica.

Ljetna tvornica znanosti namijenjena je onima kojima ljeto nije samo vrijeme za ljenčarenje i kupanje, već i za upijanje novih dodatnih znanja iz različitih područja. Radionice su organizirane za djecu različitih uzrasta.

Tako će učenici 3. i 4. razreda osnovne škole učiti o zdravoj prehrani na radionicama pod nazivom “Njami, njami, baš je fora, zdrava hrana nije noćna mora”, dok će se učenici 5. i 6. razreda upoznati sa čarobnim svijetom brojeva te učiti o Svemiru i njegovoj posljednjoj granici.

Na pitanja poput “Što je zajedničko meni i banani? Znaš li da je čak 92% tvojih gena zajedničko s mišem? Zašto kažu da je DNA molekula života?” odgovore će tražiti učenici 7. i 8. razreda. Oni će učiti i o zanimanju forenzičara te otkriti glavne metode profesionalnih forenzičara.

Ljetne tvornice znanosti su znanstvene radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce koje se preko ljeta odvijaju u Splitu, Samoboru i Čakovcu, s ciljem popularizacije i približavanja znanosti učenicima. Splitska radionica je počela jučer, s samoborska i čakovečka starta potkraj mjeseca.

Svi detalji prijavama i radionicama mogu se naći na: http://www.tvornica-znanosti.org/radionice-2014/prijave

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.