Završeno ljetovanje u organizaciji Crvenog križa

21. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.244 Pregleda

Jučer je završeno ovogodišnje ljetovanje za 27-ero djece slabijeg socijalnog statusa, koje u suradnji s gradovima Samoborom i Svetom Nedeljom, već 15-ak godina organizira Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, Svete Nedelje i Stupnika. I ove godine ljetovanje se provodilo u kampu Crvenog križa grada Zaprešića u Selcu. Uz male Samoborce i Svetonedeljčane, u kampu su boravila i djeca iz Vrbovca te iz Poljske.

Tamo su za osnovce od prvog do osmog razreda, uz kupanje u moru, voditeljice grupe organizirale razne edukativno-zabavne radionice te brojne sportske aktivnosti na igralištima i u vodi. U proteklih sedam dana većina je neplivača i proplivala uz pomoć profesora tjelesne i zdravstvene kulture i studentica kineziologije. Za djecu je organiziran i izlet na otok Krk, u Vrbnik. Mnogi su na ovom ljetovanju stekli i nove prijatelje, i to ne virtualne, pa je jučerašnji rastanak za neke protekao i u suzama.

Reportažu iz Selca poslušajte u emisiji Crvenog križa U službi čovjeka, danas, u ponedjeljak, u 14 sati i 15 minuta te reprizu u 19.15.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.