Prva i specijalna nagrada za “ferdiće” u Bugarskoj

21. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.279 Pregleda

Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva Ferdo livadić, pod ravnanjem dirigentice Anamarije Šimičić, ponovno je izvan Hrvatske prikazao vrhunsko glazbeno umijeće na tamburama. Na Međunarodnom umjetničkom festivalu za mlade u bugarskom gradu Sozopolu, koji se održao između 5. i 15. srpnja, osvojili su Prvu nagradu u kategoriji folklornih instrumenata te specijalnu nagradu festivala Muzite, što na hrvatskom znači muze, za izvanrednu izvedbu i opći dojam prilikom nastupanja na festivalu. Stariji “ferdići” u natjecateljskom dijelu festivala nastupali su s kompozicijama “Varijacije” Emila Cossetta i “Lovranskim maronima” Zlatka Potočnika.

Međunarodni festival Muzite okuplja mlade iz cijele Europe i svijeta, a osim glazbenika i mnogobrojne mlade umjetnike i grupe koje se predstavljaju plesom, glumom, fotografijom te drugim vidovima umjetnosti.

Sozopol je najstariji grad na bugarskoj strani crnomorske obale, a odlikuje se prekrasnom arhitekturom i bogatom poviješću te u novije vrijeme turističkom destinacijom s lijepim plažama na Crnom moru.

-Jako smo sretni što smo nastupili na ovom festivalu i osvojili čak dvije nagrade. Na najljepši mogući način smo predstavili Tamburaško društvo, Samobor i Hrvatsku. Imali smo priliku susresti se s glazbenicima iz drugih zemalja, upoznati Bugarsku i steći nova prijateljstva. Bilo je stvarno lijepo i svi članovi orkestra su maksimalno uživali. Ovom prigodom htio bih zahvaliti zaposlenicima Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora koji su prepoznali vrijednost predstavljanja samoborske kulture u svijetu te nam pružili punu podršku u organizaciji ovog putovanja – izjavio je dopredsjednik Tamburaškog društva Ferdo Livadić, Ivan Klarić.

Miroslav I. Jurković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.