Odabrani mladi natjecatelji za Samoborsku glazbenu jesen

21. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.109 Pregleda

Prosudbena komisije 11. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. Oni će se publici predstaviti recitalom u sklopu 39. samoborske glazbene jeseni. Koncerti odabranih natjecatelja odrežat će se 12. i 13. listopada u Galeriji Prica u Samoboru, a završna večer s proglašenjem pobjednika bit će 14. listopada u franjevačkoj crkvi. Te će se večeri samoborskoj publici predstaviti prošlogodišnji laureat, pijanist Aljoša Jurinić, a na programu koncerta bit će i praizvedba Koncerta za klavir i komorni orkestar Dubravka Detonija.

Ovogodišnji natjecatelji su Duo Furioso koji čine Nikolina Furić i Mirko Jevtović, na harmonikama, Karlo Ivančić (klavir), Petar Klasan (klavir), Leon Košavić (solo pjevanje), Ganna Lysenko (viola), Aljaž Razdevšek (saksofon), Hiwote Tadesse (viola) i Sanja Vidaković (flauta).

Nagrada “Ferdo Livadić” za najbolju umjetničku osobnost iznosi 15 tisuća kuna te podrazumijeva koncertne nastupe na sljedećim festivalima: Samoborskoj glazbenoj jeseni, Ascoli Piceno Festivalu u Italiji, WestfalenClassics-u u Njemačkoj, na Osorskim glazbenim večerima i na Festivalu svetog Marka. Predviđen je i koncert u ciklusu Cantus Ansambla u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Novu kompoziciju za pobjednika Natjecanja i Canuts Ansambl, pisat će Frano Parać, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2015. godine.

Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja iznosi 7.500 kuna, a donosi i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2015.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.