Sjećanje na Hulka

17. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.301 Pregleda

Samoborsko-svetonedeljska HVIDRA organizirala je jučer, na prvu obljetnicu obilježavanja smrti svog člana Damira Pavlića Beline Hulka, okupljanje branitelja u Svetoj Nedelji i Blatu.

Svetu misu u svetonedeljskoj župnoj crkvi, pred članovima obitelji i Hulkovim suborcima, služio je vojni kapelan Vlado Mandura. Potom su na mjesnom groblju u Svetoj Nedelji zapaljene svijeće i položeni vijenci na grob Damira Pavlića Hulka, Topnika Prve gardijske bojne Tigrovi.

Na komemoraciji je o Hulku govorio Darko Čavizović Striček podsjetivši 100-tinjak okupljenih na njegov i njihov ratni put i istaknutu ulogu Damira Pavlića na zapadnoslavonskom i južnom bojištu. U mirnodopsko vrijeme Damir Pavlić je sve do svoje prerane smrti i tko zna zašto donesene odluke da napusti ovaj svijet, bio predsjednik Udruge Topnika Tigrova. Iz tog razloga – rekao je predsjednik UVIDRE Marijan Habljak – važni su ovakvi susreti i druženja ratnika jer razgovori među prijateljima nekad su bolji i djelotvorniji lijek od medicinske pomoći.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.