Indonezijski veleposlanik u obilasku svetonedeljskih poduzetnika

17. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.792 Pregleda

Grad Svetu Nedelju jučer je posjetio indonezijski veleposlanik ne bi li obišao svetonedeljske poduzetničke zone. Njegovu ekselenciju Agusa Sadjanua, primio je gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin u pratnji svog zamjenika Damira Halužana. Veleposlanika su dopratili njegova druga tajnica Eka Wiediyantiningsih i treći tajnik Sandria Ghifari.

Gosti su obišli 3 svetonedeljske tvrtke, Generu u Kalinovici, jedinstvenu po tome što na jednoj proizvodnoj lokaciji sjedinjuje različita poslovanja (veterinu, humane lijekove i zaštitu bilja) koja su usmjerena na očuvanje zdravlja ljudi, životinja i okoliša.

Veleposlanik i gradonačelnik, u pratnji suradnika, obišli su potom Telegru, čija je glavna misija razvoj i proizvodnja high-tech sustava u području prometa te nadzor i upravljanje tim uređajima. Implementacijom takvih proizvoda, odnosno prometne signalizacije, povećava se sigurnost sudionika u prometu te poboljšava iskoristivost cestovne infrastrukture. Djelatnost Telegre proširena je na pružanje potpune ITS platforme za sve cestovne infrastrukture.

Posljednja tvrtka koju su posjetili bio je Medical Intertrade. Tvrtka je registrirana za vanjsku trgovinu neprehrambenim proizvodima te njihovu veleprodaju i maloprodaju, a osnovna joj je djelatnost promet lijekovima, medicinskim proizvodima i opremom, za što je ovlaštena rješenjem Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Nakon obilaska poduzetničkih zona u Svetoj Nedelji, druženje je nastavljeno u neformalnom tonu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.