Svećenička razrješenja i imenovanja

16. srpnja 2014.
Komentari isključeni
2.456 Pregleda

Svetomartinska župa će za nešto više od mjesec dana dobiti novog upravitelja. Umjesto Bože Belinića, koji odlazi na službu u župu Presvetog Srca Isusova , koja djeluje u sklopu Bolnice Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici u Zagrebu, u Sveti Martin stiže velečasni Siniša Hegedušić, dosadašnji upravitelj dviju župa, u Novom Čiču i Bukevju.

Od ostalih imenovanja, premještaja i razrješenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji, nakon 3 godine iz Samobora odlazi velečasni Mario Pavić, koji postaje upraviteljem župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu. Na njegovo kapelansko mjesto imenovan je mladomisnik Josip Čulig.

Od naših, samoborskih mladomisnika, velečasni Matej Petrić imenovan je župnim vikarom u župi Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, velečasni Ivan Lastovčić postaje župnim vikarom u župi Svetog Petra apostola u Zagrebu, gdje je dosad bio u službi đakona, a velečasni Branko Fresl odlazi na službu u Bjelovarsko-križevačku biskupiju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.