Predškola od jeseni besplatna

14. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.168 Pregleda

S početkom nove pedagoške godine program predškole, odnosno tzv. male škole postaje besplatan za svu djecu na samoborskom području. Odnosi se na djecu koja ne pohađaju vrtiće, već godinu dana prije upisa u školu postaju polaznici tog programa. Taj prijedlog prihvaćen je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 10. srpnja, a sukladno izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi.

Program predškole ujedno postaje obavezan za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu, a za djecu koja pohađaju vrtić integriran je u redoviti program predškolskog odgoja dječjeg vrtića.

Još jedna vrtićka novost umanjenje je cijene u iznosu od 40 posto za roditelje djece s teškoćama u razvoju koja pohađaju redoviti 10-satni program. Niža cijena primjenjivat će se također od jeseni.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.