Od Ode radosti do Lutkice na dar

14. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.025 Pregleda

Već dvije godine uzastopno skladatelj, pijanist i redatelj Matej Meštrović s udaraljkaškim ansamblom Sudar potpisuje glazbu za svečanost otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara, a ove je godine započeo i glazbeni program Igara trijumfalnom koncertnom promocijom albuma “Eat Suite” u Kazalištu Marina Držića. To je Mateja i Sudarovce već na početku festivala predstavilo kao ozbiljne kandidate za nagradu Orlando. Prije koncerta publici je prikazan i duhovito-potresan film Arsena Oremovića “Sudar u dvorcu“, koji govori o snimanju albuma “Eat Suite” u dvorcu Sveti Križ Začretje.

Matej Meštrović je u glazbenu kulisu otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara ove godine, u svom stilu, utkao nekoliko tema, od Beethovenove “Ode radosti”, preko can-cana do “Lutkice na dar” Đele Jusića i “Bracanina” te stvorio spoj gotovo nespojivih kombinacija čime je uspio postići i duhovitost i sarkastičnost.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.