Evo me Kriste Kralju!

14. srpnja 2014.
Komentari isključeni
3.146 Pregleda

Pod geslom “Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što hoćete i bit će vam”, jučer je svoju proslavu mlade mise imao i treći ovogodišnji mladomisnik s našeg područja, velečasni Ivan Lastovčić. Slavio je pred prepunom crkvom Krista Kralja u Domaslovcu. Na svetoj euharistiji bilo je mnoštvo svećenika i vjerničkoga puka, ali i mladomisnika koji su ove godine zaređeni za svećenike, među kojima su i Matej Petrić iz Luga te Branko Fresl iz Ruda.

U propovijedi nekad samoborskog, a danas zelinskog župnika, prečasnog Vlade Bogdana, bilo je puno poruka s izvora kršćanstva. Mladomisniku je poručio da je od svih putova na kojima se nalazio, izabrao pravi i ispravan, te mu uputio riječi podrške i potpore. Predstavnici 13 zajednica koje djeluju u župi Krista Kralja, posebno su zahvalili Ivanu, predavši mu ružu. Svetu euharistiju animirao je veliki zbor župe Krista Kralja.

Vrlo dirljivu zahvalu svima imao je upravo mladomisnik Ivan, koji je zahvalio prije svega Bogu na svom pozivu, zatim svojim roditeljima Damiru i Đurđi te sestri Ivani na velikoj žrtvi koju su podnjeli za njega, osobito što su ga milosrdno predali na Božju službu. U zahvali se sjetio svih svojih kumova, te umrlih iz obitelji za koje i dalje moli i koji žive u njegovu srcu te prijatelja koji mu daju podršku na putu koji je odabrao. Nakon čitanja zahvale mnogi vjernici nisu mogli suspregnuti suze, čak ni kamermani, fotografi, svećenici, a osobito rodbina i prijatelji te na kraju i sam mladomisnik.

Po završetku euharistije velečasni Ivan Lastovčić svim je prisutnima podario svoj mladomisnički blagoslov. Na ovu mladu misu pristiglo je oko tisuću vjernika iz raznih hrvatskih krajeva.

U Domaslovcu je ovo bila prva mlada misa od osnutka župe, a prethodni mladomisnik iz Domaslovec davnih je dana, prije više od 40 godina, bio pater Vatroslav Frkin, koji je svoju mladu misu tada slavio u župi Svete Anastazije.

Veliko slavlje nastavilo se u Divljim vodama gdje je mnogobrojne goste zabavljao band Fest. A Ivan Lastovčić će svoju kapelansku službu nastaviti u župi Svetog Petra apostola u Zagrebu, gdje je dosad obavljao đakonske dužnosti.

Silvija Blažević

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.