Samoborski obrtnici – majstori

10. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.757 Pregleda

Unatoč krizi, broj obrtnika s položenim majstorskim ispitom i titulom majstora u gradu Samoboru održava se na visokoj razini, pa i raste. Samo prošle godine na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije ispit su položila čak 373 majstora. U posljednjem ispitnom roku 123 majstora položila su majstorske ispite iz 31 zanimanja. Time su pokazali da su prepoznali važnost polaganja majstorskog ispita i snagu koju nosi majstorska diploma.

Među novim obrtnicima majstorima iz samoborskog obrtničkog udruženja su automehaničari Mario Cesnik i Danijel Slak, autoserviser Matija Žugec, elektromehaničar Tomislav Sabo, frizerka Tatjana Šimunović, plinoinstalater Dragutin Anđelo i slastičarka Anica Ratešić Belan.

Majstorska diploma dokaz je stručnosti i prepoznata je i priznata u zemljama Europske unije. Upravo priznatost majstorskih ispita u zemljama Europske unije razlog je više zbog kojeg se buduće majstorice i budući majstori odlučuju na majstorske ispite. Stjecanjem majstorstva, obrtnici pridonose tome da usluge našeg obrtništva budu još kvalitetnije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.