Najnovije

Pjesnička večer u Gaju

10. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.648 Pregleda

Samoborski su se pjesnici sinoć okupili u Caffe baru Gaj u Samoboru. Čitala se poezija, što već postaje uobičajeno i prepoznatljivo za taj objekt. “Matičari” zahvaljuju vlasnicima Gaja jer su ponovno širom otvorili vrata pjesnicima i svim prijateljima pisane riječi.

Uz tehničku potporu Igora Bartulice voditelj večeri poezije Zvonko Jurčević pročitao je najprije pjesmu “Vremena” u čast rođenja Tina Ujevića, 5.srpnja 1891. Time je otvorio dvokružno čitanje stihova naših domaćih pjesnika: Ivana Mlačića, Nade Brglez, Anastazije Noršić, Zorana Perovića, Janka Dimnjakovića, Ljubice Dobranić, Danice Telišman, Vlaste Mažuranić, Ive Markulina, Đurđice Runtas, Zdravka Škrapeca i gošće iz Zagreba, Lucije Pavlić.

U kraćim stankama pjesnici su se sjetili i cijenjenog samoborskog pjesnika i člana ovog ogranka, Marinka Španovića, koji ih je, nažalost, prerano napustio, a čija je godišnjica ovaj mjesec.

Pjesnička je večer završena kiticom iz Ujevićeve “Kolajne”, koja glasi:

Nisam li pjesnik, ja sam bar patnik
i katkad su mi drage moje rane.
Jer svaki jecaj postati će zlatnik,
a moje suze dati će đerdane.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.