Energetska obnova zgrada javne namjene

9. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.164 Pregleda

Zagrebačka županija osigurala je 2 milijuna i 450 tisuća kuna za sufinanciranje troškova građenja, opreme i usluga energetske obnove zgrada javne namjene u vlasništvu jedinica lokalne samouprave i javnih ustanova koje je osnovala lokalna samouprava. Natječaj za dodjelu ovih sredstava otvoren je do 15. rujna ove godine.

Pod zgradama javne namjene podrazumijevaju se zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi kao što su zgrade državnih upravnih i drugih tijela, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica poput studentskih i đačkih domova, zgrade kulturnih namjena kao što su kina, kazališta te zgrade bolnica i drugih ustanova zdravstveno-socijalnog karaktera.

Pravo na korištenje sredstava Zagrebačke županije mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave, odnosno gradovi i općine, koje imaju sjedište na području Zagrebačke županije, ulažu vlastita sredstva u provođenje projekta rekonstrukcije te prihvaćaju uvjete zajedničkog sudjelovanja u financiranju provedbe projekta energetske učinkovitosti.
Prihvatljivi troškovi ulaganja su troškovi građenja, opreme i usluga energetske obnove zgrada. Izrada projektne dokumentacije nije prihvatljiv trošak.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane gradove i općine da se jave na natječaj, a informacije, tekst natječaja, upute za prijavitelje i potrebni obrasci nalaze se na službenoj stranici Zagrebačke županije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.