Belgijanci osvojili Bundek!

9. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.661 Pregleda

Vatrometni prvaci Belgije iz piro tvrtke H.C. Pyrotechnics ostavili su najbolji dojam na 14. Festivalu vatrometa održanom od 4. do 6. srpnja na zagrebačkom Bundeku, u organizaciji Mirnovec pirotehnike. Njihova čarobna, nebeska koreografija nazvana “Mistify – a journey of emotions” osvojila je najviše ocjene prosudbenog povjerenstva, pa je njihov glavni piro čarobnjak Hooge Cliff iz ruku vlasnika Mirnovca Franje Koletića zasluženo preuzeo pobjednički pehar.

Drugo mjesto pripalo je francuskom vatrometnom timu Intermede Atrifices, kojima je to bio drugi nastup u Zagrebu. Premijerno su se predstavili još 2007. godine, i tada također osvojili drugu nagradu. Njihova je vatrometna koreografija nazvana “Raj i pakao”.

bundek 5 (757 x 504)

Domaćini Festivala, svjetski vice-prvaci iz Mirnovec pirotehnike nastupili su izvan konkurenacije i premijerno izveli koreografiju “3 D – vatrometno kino” koju je autorski potpisao mladi, ali izuzetno vatrometno nadareni, Nikola Koletić.

Inače sve tri festivalske večeri pratilo je izuzetno puno gledatelja, ukupno oko 100-tinjak tisuća, pa se s pravom može zaključiti da je Festival vatrometa daleko najposjećenija manifestacija ne samo u Zagrebu ,nego u cijeloj regiji. Za odličan glazbeni provod brinuli su se Baruni, Kićo Slabinac, Darko Domijan, Duško Lokin i Plava trava zaborava, a prigodom prodajom atraktivnih, nebeskih lanterni, ponovo su prikupljena značajna sredstva za pomoć udrugama “Veliko srce – malom srcu” i “Krijesnica”, koje se brinu o mališanima oboljelim od malignih bolesti.

bunedk 3

Slijedeći Festival vatrometa odvijat će se u Samoboru, na Gradskom stadionu, od 10. do 12. listopada ove godine, tjedan uoči proslave Dana grada.  Vatrometne čarolije izvodit će prvaci Slovenije, Meksika i ponovo Mirnovec pirotehnika, a od glazbenih gostiju očekuju se Teška industrija, klapa Rišpet, Žiga i bandisti, Željko Bebek i Dražen Zečić.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.