Akcijski plan u borbi za ravnopravnost spolova

9. srpnja 2014.
Komentari isključeni
886 Pregleda

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije donijelo je jučer prijedlog Akcijskog plana za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2014. do 2015. godine.

Na sjednici se raspravljalo o mjerama Akcijskog plana čiji je cilj informirati širu javnost o odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova i drugim antidiskiminacijskim zakonima te mehanizmima zaštite od rodne diskriminacije.

Članovi Povjerenstva složili su se da će njihova prva aktivnost, u skladu s Akcijskim planom, biti distribucija Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja svim relevantnim ustanovama Zagrebačke županije, uključivši osnovne i srednje škole. Dogovoreno je i da će organizirati predavanja i tribine na temu rodno uvjetovanog nasilja radi informiranja i podizanja javne svijesti o ovom društvenom problemu.

Inače, stupanjem na snagu nove Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje od 2011. do 2015. godine, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije bilo je dužno izraditi ovakav prijedlog Akcijskog plana s ciljem afirmacije žena u politici, javnom životu, poduzetništvu, obrazovanju, kulturi te društvu općenito. Nakon što su Akcijski plan jednoglasno prihvatili članovi Povjerenstva, ostalo je da ga prihvate Županijska skupština i Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.
Sljedeća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije održat će se početkom rujna.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.