Tri srebra i bronca za samoborske karateke

8. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.526 Pregleda

Dvanaestero mladih samoborskih karateka sudjelovalo je u radu sedmog po redu kampa Svjetske karate federacije (WKF) koji se po prvi put održao u Hrvatskoj, u Umagu. Od 30. lipnja do 6. srpnja svaki od polaznika kampa imao je priliku odraditi tri treninga dnevno, koji su vodili bivši svjetski prvaci i vrhunski znalci i šampioni karate sporta. Kate je vodila reprezentativka Vijetnama koja živi u Japanu, Hoang Ngan Nguyen, dok su za borbe bili zaduženi Predrag Stojadinov iz Srbije te Davide Benetello iz Italije. Na trening kampu je sudjelovalo 300-injak mladih sportaša iz 30 zemalja cijelog svijeta koji su imali što naučiti od eminentnih karate stručnjaka koji za sobom imaju dugu i vrlo uspješnu sportsku karijeru.

Posljednja dva dana kampa održan je i službeni Svjetski kup za mlade koji je okupio 396 sportašica i sportaša iz 30 zemalja. U ovoj međunarodnoj konkurenciji okušali su se i mlade Samoborke i Samoborci te osvojili čak četiri medalje, tri srebra i jednu broncu.

Prvi su srebrnim nizom natjecanje otvorili Lucija Gečević (kate do 14 godina starosti) i Dino Šimunec (kate do 12 godina starosti), koji su odličnim izvedbama ušli u finale. Lucija je u finalu tijesno izgubila od predstavnice Srbije, dok je Dino izgubio od mladog sportaša iz Hong Konga.

Igor Katanec-Beketić nas je sve iznenadio ulaskom u finale kategorije kadeta do 70 kg, a u finalu je pružio borbu života i nesretno izgubio od predstavnika Slovenije. Mateo Šitum je nastupio u konkurenciji juniora preko 76 kg te nakon poraza u polufinalu od Grka, pobjeđuje u meču za broncu predstavnika Švedske.

Na natjecanju su još bili Nika Jelen, Kruno Fadljević, Ian Baždar, Toni Vuković i Leonard Šogorić, ali ovoga puta bez značajnijeg rezutata dok su u radu kampa sudjelovali Paula Šogorić, Ivan Terihaj te Mark Stanić.

S karatekama su u Umagu bili treneri Davor Mrzak i Darko Šimunec.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.