Samobor i dalje najpoželjnija turistička destinacija prema izboru građana

8. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.882 Pregleda

I ove godine Samobor je bez konkurencije najpoželjnija destinacija u Zagrebačkoj županiji. Dokazuju to rezultati istraživanja u sklopu projekta „Najbolje u Hrvatskoj 2014. – izabrali građani”.

Kao omiljeno izletničko odredište planinara, rekreativaca i izletnika, Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje proglašen je najljepšom prirodnom znamenitošću u Županiji. Slijede Japetić i Grgosova špilja, a pri samom vrhu su Šetalište Anindol, Botanički vrt Suban te Poučna staza Otruševec.

Kao i u 2013. godini, najvećom povijesnom znamenitošću Županije proglašen je Stari grad Samobor, a među najvećim povijesnim vrijednostima je i Livadićev dvorac.

S visokih 67,86% Samoborski fašnik uvjerljivo je najpopularnije događanje, a visoko drugo mjesto zauzela je Bitka kod Samobora. Samoborska salamijada i Jazz festival Samobor također su s visokim brojem glasova među najznačajnijim događanjima. Za najveće kulturno dobro građani su izabrali Samoborski muzej koji je pripadao Ferdi Livadiću, sucu, gradonačelniku Samobora i skladatelju.

U području gastronomije, samoborski su restorani gotovo bez konkurencije. Tako je najbolji restoran u Županiji i ove godine Eko bio park Divlje vode, a slijede Kod špilje, Pri staroj vuri, Gabreku 1929., Samoborska klet i Zeleni papar. Samoborske kafiće također rado posjećuju i Samoborci i njihovi gosti, stoga je na prvom mjestu Caffe bar Tom, a na drugom Havana bar Samobor. Samoborska salama najpopularniji je proizvod u Županiji, a ističe se svojom prepoznatljivošću i kvalitetom.

Cjelokupne rezultate ovog istraživanja možete pronaći na internetskoj adresi www.najboljeuhrvatskoj.info.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.