Najnovije
Otkrijte Samobor trčeći (20. studenoga 2019. 13:15)
Sveta Nedelja nagradila plesne udruge (20. studenoga 2019. 13:05)
Od rallyja preko Rudara do borilišta (20. studenoga 2019. 11:45)
Gabrek je Gabrek i bu na vek! (19. studenoga 2019. 15:47)
Počele pripreme za 194. Samoborski fašnik (19. studenoga 2019. 15:25)
Zlato i bronca za Breganu u Rijeci (19. studenoga 2019. 13:36)

Sjajni rukometni rezultati iz južnog Tirola

7. srpnja 2014.
Komentari isključeni
2.674 Pregleda

Ženski rukometni klub Samobor kasno se sinoć vratio iz Italije s međunarodnog rukometnog turnira u gradu Sand in Taufers u južnom Tirolu. Samoborke su u kategoriji U14, a to su igračice 2000. godište i mlađe, osvojile prvo mjesto u konkurenciji 11 ekipa. U kategoriji U18, 1996. godište i mlađe, pripalo im je između 12 ekipa, drugo mjesto, dok je ekipi Samoborki u najmlađoj kategoriji, U12, 2002. godište i mlađe, pripalo četvrto mjesto na turniru.

S obzirom na to da je Ženski rukometni klub Samobor prvi put sudjelovao na ovako velikom turniru, s više od dvije tisuće natjecatelja i 115 ekipa, rezultat gotovo da i nije mogao biti bolji. Swamoborske rukometašice i vodstvo njihova kluba u Italiji je dostojno zastupalo i promoviralo Grad Samobor i Hrvatsku.

U reprezentaciju Hrvatske bile su uključene i naše djevojke u mješovitom muško-ženskom sastavu. U tri odigrane utakmice osvojili su maksimalan broj bodova i osvojili kao reprezentacija prvo mjesto čemu su doprinos dale i članice ŽRK Samobor.

Iz Samobora je na daleki put krenula i skupina entuzijasta-roditelja, kao i klupska maskota i svi su promovirali Hrvatsku i naš grad kao navijači, a svojm prisutnošću pomogli u operativnom funkcioniranju kluba tijekom turnira.

Hrvoje Trošelj

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Čestitam curama,
  no kako vidim Samobor se odrekao prve ekipe,
  pola ekipe je otišlo trenera nema u novinam niti riječi o tome.
  Ide li Samobor u trću ligu ili mi se to samo priviđa?

 2. Avatar

  Čestitke svim curama.Ponosni smo na vas iako će te biti uporne i trenirati Samobor se nemora bojati za ženski rukomet. A vi g. Josipe Lakiču dajte donirajte neku lovu u klub pomgnite, volonirajte,savjetujte i klub će opstati u prvoj lizi.

  • Avatar

   Poštovani g. Denis ja sigurno pomažem, pa sam mislim i opravdano zabrinut što se to događa s 1. ekipom, znam da ste Vi roditelji jako sretni što su Vam djeca polučila uspjeh u Italiji ali to sa normalnim rukometom nažalost ima malo veze.

 3. Avatar

  Ne bi vjerovali g. Josipe to sa normalnim rukometom ima puno veze.Toliko kolko vi pomažete.