Mladomisničko slavlje vlč. Branka Fresla

7. srpnja 2014.
Komentari isključeni
3.729 Pregleda

Jedan od četvorice nedavno zaređenih mladih samoborskih svećenika, Branko Fresl iz Ruda, slavio je jučer u svom mjestu mladu misu. Njegovo mladomisničko slavlje priređeno je na rukometnom igralištu Rudara, a mladomisnik je do tamo stigao u procesiji od župne crkve Svete Barbare do igrališta. Uz njega je bio velik broj svećenika na čelu s rudarskim župnikom Darkom Banfićem, a pratili su ga i članovi svih rudarskih udruga, drugi Rudari, Samoborci, članova njegove uže i šire obitelji i prijatelji te brojni vjernici.

Mlada misa održana je pod biblijskim sloganom iz Prve poslanice Timoteju koji glasi: “Zahvalan sam onome koji mi dade snagu – Kristu Isusu, Gospodinu našemu – jer me smatrao vjernim povjerenja, kad u službu postavi mene.” Velečasni Branko Fresl je vjeru u Gospodinov put potvrdio i potkrijepio na misi i svojim riječima.

Uz crkvene velikodostojnike, gradsku je upravu na ovoj euharistiji, koja je završila mladomisničkim blagoslovom vjernika, zastupao gradonačelnik Krešo Beljak.

Pred mladomisnikom je navečer bilo još jedno bogoslužje, u župnoj crkvi Svete Anastazije u Samoboru na kojemu je propovijedao bivši samoborski župnik, prečasni Vlado Bogdan.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.