30 vatrogasnih ekipa na 13. kupu DVD-a Bobovica

7. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.675 Pregleda

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bobovica ponovno se jučer potrudilo na visokoj razini organizirati svoje kup natjecanje, 13. po redu. Zbog toga im se svake godine i odaziva sve više ekipa jer natjecateljski program program u konkurenciji djece i odraslih, prati bogata tombolu, dobra hrana i i piće te zabava za koju se brine muzički sastav Zona. Ujedno, sva sredstva prikupljena na zabavi služe za nastavak humanitarnog rada DVD-a Bobovica.

Na prostorima oko vatrogasnog doma u Bobovici natjecalo se 30 vatrogasnih ekipa u 4 kategorije. U konkurenciji djevojčica od 6 do 12 godina, prvo je mjesto zauzela ekipa iz Zdenaca, drugo Cerje, a treće Molvice. Sedma je bila Sveta Nedelja. Kod dječaka istog uzrasta prva je bila momčad Lasinje, drugo Cerje, a treće Molvice. Šesto mjesto zauzeo je pomladak DVD-a Kerestinec, deveto Rakitja, a deseto Svete Nedelje.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvaja DVD Marija Magdalena, drugo DVD Zlatar, treće DVD Kupljenovo, četvrto Strmec, peto Samoborski Vrbovec, a šesto Ivanec. Najbolji muški DVD na 13. kupu Bobovice bio je DVD iz Samoborskog Vrbovca, drugi je bio DVD Marija Magdalena, a treći Samoborski Otok. Molvice su bile pete, a Strmec šesti.

U povlačenju užeta prve su bile djevojčice iz Lasinje, kod dječaka DVD Molvice, a u kategoriji žena DVD Ivanec. Prvo mjesto u povlačenju užeta kod muških pripalo je kuharima DVD-a Bobovica, koji su, nakon primitka priznanja, nagradu predali gostima, drugoplasiranoj ekipi DVD-a Marija Magdalena.

Sudila su 4 licencirana suca Hrvatske vatrogasne zajednice. Sponzor natjecanja bio je Servis automobila Mihelić iz Bobovice.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.