Francuska vatrometna bajka na Bundeku

5. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.964 Pregleda

Savršeno elegantnim i ritmički suptilnim vatrometom prvaka Francuske “Intermede Artifices” sinoć je na zagrebačkom Bundeku spektakularno otvoren 14. Međunarodni festival vatrometa, u organizaciji Mirnovec pirotehnike. Oko 40 tisuća posjetitelja vatrometne je umjetnike iz zemlje galskih pijetlova, nagradilo dugotrjanim i oduševljenim pljeskom, a stručni, ocjenjivački sud dodijelio im je velik broj bodova za koreografiju nazvanu “Raj i pakao”

Uvod u vatromet bila je odlična svirka uvijek izvrsnih Baruna, koji su i nakon nebeske piro-čarolije, nastavili zabavljati okupljene sve do jedan sat iza ponoći. Prije predstavljanja Francuza, Festival je svečano otvorio vlasnik Mirnovec pirotehnike Franjo Koletić, podsjetivši da se ove godine vatromet vraća  i u Samobor, pa će repriza vatrometne bajke na Bundeku uslijediti od 10. do 12. listopada na samoborskom nogometnom stadionu. Uoči koncerta Baruna, brojnoj su se publici predstavile i udruge “Veliko srce malom srcu”, te “Krijesnica”, koje brinu o mališanima oboljelim od malignih bolesti. Spomenute udruge već treću godinu blisko surađuju s Mirnovec pirotehnikom za vrijeme Festivala vatrometa organizirajući zajedničku prodaju “nebeskih lanterni”, a po 5 kuna od svake prodane lanterne odvaja se upravo za njih.

belgija vatromet (757 x 505)

Večeras se na Bundeku predstavljaju šampioni Belgije iz firme H.C. Pyrotechnics čiji je vlasnik i direktor Hooge Cliff još kao 15-godišnjak krenuo u pirotehnički biznis. Njihova večerašnja vatrometna koreografija nazvana je “Mistify-a journey of emotions”, i očekujte je na zvjezdanom nebu iznad Zagreba 15-tak minuta prije ponoći.  Za dobru, glazbenu atmosferu večeras se brinu legende domaće glazbe Krunoslav Kićo Slabinac, Duško Lokin i Darko Domijan, čiji nastup počinje oko 22 sata i 30 minuta. Ulaz na Bundek i uživanje u glazbi i vatrometu su potpuno besplatni.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.