Zavjetno DA Kristu!

4. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.828 Pregleda

Doživotne zavjete pod geslom “Gospodine, Ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim!” položila je ovih dana časna sestra Maja Ribić od Raspetog Krista Kralja i sestra Ana od Bezgrešnog Začeća. Obje su se zavjetovale u samostanu Karmel Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu.

Maja Ribić je rodom iz Domaslovca i ima sestru blizanku, što je predvoditelj svečane mise, salezijanac, pater Stjepan Bolkovac spomenuo na samom početku ustvrdivši da je Krist odredio da jedna sestra pripadne roditeljima, a druga Njemu.

Stjepan Bolkovac je na misi govorio o značenju smeđe-bijelog habita koji sestre te zajednice nose. Smeđa boja označava zemlju, odnosno činjenicu koliko je važno slijediti Isusa na zemlji i živjeti ovozemaljski život. Bijeli plašt označava svijetlost, a osim što daju zavjet na siromaštvo, poslušnost i čistoću, sestre nose križ ispod svog habita koji se ne vidi, jer ga smeđi habit prekriva.

U koncelebraciji je, uz druge svećenike, bio i domaslovečki mladomisnik Ivan Lastovčić. On i župnik župe Krista Kralja iz Domaslovca Branimir Budinski pridružili su se obitelji i rodbini Maje Ribić u radosnom slavlju.

Silvija Blažević

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    blago ću se izraziti.. svatko ima svoje veselje