Suradnja mladih Samobora i Čakovca

3. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.070 Pregleda

Početkom tjedna sastao se Savjet mladih grada Samobora. Na njihovoj četvrtoj sjednici prihvaćen je Prijedlog Sporazuma o prijateljstvu i suradnji Savjeta mladih grada Samobora i Savjeta mladih grada Čakovca, što je iznimno važan korak u ostvarivanju buduće suradnje s drugim savjetima mladih te razmjene korisnih iskustava, ideja i prijedloga za buduće aktivnosti.

Također, nakon što je Savjet mladih i sam dao očitovanje na Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih grada Samobora, koja je usklađena s odredbama novog Zakona o savjetima mladih, izraženo je zadovoljstvo odredbama kojima se poboljšava položaj Savjeta mladih u pogledu donošenja i provedbi odluka, programa i projekata od interesa za mlade. Primjenu nove Odluke članovima Savjeta mladih objasnila je pročelnica Ureda gradonačelnika Valentina Horvat, a svoje ideje za provedbu budućih aktivnosti dao je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Članovi su dogovarali i ostvarenje Programa rada za 2014. godinu, kao što su organizacija seminara i edukacija, planinarski pohodi, uređenje prostorija i slično.

Savjet mladih poziva sve zainteresirane koji imaju ideje i prijedloge od interesa za mlade da im pišu na [email protected]

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.