Ovacije za Unity S u Francuskoj!

2. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.411 Pregleda

Mažoretkinje kluba Unity S iz Pavučnjaka u ponedjeljak su se vratile s turneje u Francuskoj, na kojoj su posjetile Pariz, a nastupale su u gradovima Montreuil i Calais na tamošnjim festivalima. Ovo je druga po redu suradnja naših mažoretkinja s Gradskim puhačkim orkestrom iz Krapine, a zajedničke izvedbe ponovno su oduševile organizatore i gledatelje i osigurale im daljnje pozive za nastupe na festivalima.

Nakon putovanja od 18 sati, u petak prijepodne mažoretkinje su stigle u Pariz, u kojem su uživale nekoliko sati. Nakon Pariza, veselo društvo krenulo je u grad Amiens, u kojem je bilo smješteno prvu noć svog putovanja. Već drugi dan uputili su se u Montreuil, u kojem su odradili dva nastupa po laganoj kišici, kao poziv stanovništvu na veliki večernji program na tamošnjem festivalu fanfara. I glavni je nastup započeo po laganoj kiši, koja je do kraja prerasla u pravi pljusak, no, to nije spriječilo mažoretkinje i orkestar da mnogobrojnoj publici pruže vrhunski show i budu ispraćeni pravim ovacijama. Drugi dio nastupa je, nažalost, zbog jake kiše, koja nije prestajala, bio otkazan te mnoge skupine iz drugih zemalja nisu ni uspjele nastupiti.

Sljedeći dan Unity S je otputovao u Calais, u kojem je sudjelovao na velikom međunarodnom festivalu u društvu skupina iz Brazila, Meksika, Francuske, Nizozemske,Italije, Belgije, Brazila, Češke, Slovačke, TogoaFrancuske, Nizozemske,Italije, Belgije, Brazila, Češke, Slovačke, Togoa, Francuske, Nizozemske, Italije, Belgije, Češke, Slovačke, Rusije i drugih zemalja te predstavljao našu državu i gradove. Dvosatni defile prekrasnim gradom završavao je na obali, preko puta koje se nalazi Ujedinjeno kraljevstvo. Osim ovacija publike, mažoretkinje Unity S-a dobile su i pohvale organizatora i poruku da su u Calais uvijek dobro došle!

Tijekom povratka kući pričalo se, pjevalo, plesalo i zabavljalo. Nove uspomene i obnovljena prijateljstva obilježili su ovu turneju, a mažoretkinje iz Pavučnjaka nadaju se da nas ih očekuje još puno sličnih putovanja!

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.