Najnovije

“Nijanse-boje-oblici” iz Hobby Arta

2. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.636 Pregleda

“Nijanse – boje – oblici” – naziv je godišnje izložbe samoborske amaterske Likovne udruge Hobby art, otvorene sinoć u maloj dvortani Galerije Prica. Na ovoj raznolikoj restrospektivi likovnih djela nastalih na temu mrtve prirode, 32-oje članova Hobby arta iskazalo se u najboljem smislu. Zasluge za to pripadaju i njihovoj mentorici, profesorici Carmen Bačura-Potočić, koja je iz samoborskih umjetnika izvukla maksimum od njihovog iskazanog talenta.

Ovo je velika izložba, sa 65 slika, jer članovi Hobby arta djeluju u dvije likovne radionice u kojima se radi različitim tehnikama, pa svi, s obzirom na osobni afinitet, slobodno prelaze iz jedne u drugu. Slikarski su im motivi, pretpostavljeni temi ove izložbe, bili različiti, a prevladavaju cvijeće, voće, posuđe i ukrasni predmeti. Izložbu je postavila predsjednica Hobby Arta Ljerka Simčić.

Otvorenje izložbe pratio je i mali glazbeni program u kojemu su zapjevale djevojčice Tara i Lorena, a zasvirali dječaci Fran i Vedran. Iznenađenje za sve sudionike ovog otvorenja bilo je serviranje jestive slikarske torte iz kuhinje Jelenić.

Izložba slikarskih djela članova Udruge Hobby Art bit će otvorena do 13. srpnja, a može se razgledati radnim danom od 19 do 21 sat te subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati i od 19 do 21.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.