Dođite na proslavu kod Kalina

1. srpnja 2014.
Komentari isključeni
1.373 Pregleda

Danas je godišnjica hrvatskog ulaska u Europsku uniju. Da bi se stanovnici samoborskog kraja prisjetili događaja otprije godinu dana pobrinuli su se mjesni odbori Bregana, Podvrh i Grdanjci, Krajevna skupnost Jesenice na Dolenjskem, Grad Samobor, Občina Brežice, samoborski Komunalac i Poduzetnički centar Samobor. Oni su organizirali proslavu koja će se između 17 i 22 sata odvijati na današnjem malograničnom prijelazu kod Kalina. Prijelaz će u to vrijeme privremeno biti otvoren za sve građane i moguć uz osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Od 17 sati sa slovenske strane, kod gostionice Kalin, građanima će se predstaviti Pekarna Suban, Društvo vinogradnikov Dolina, Turistično društvo Jesenice na Dolenjskem, Gostilna Kalin i Terme Čatež.

Uz govore gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka i župana Občine Brežice Ivana Molana, ovaj susret na granici koja spaja službeno će biti otvoren u 18 sati i 30 minuta. Uslijedit će zabavni i kulturno-umjetnički dio programa ispred bivše tvornice Šavrić. Nastupaju KUD Licitar Bregana, KUD Slavček Velika Dolina, BEKS Bregana, Krajnski muzikanti, Kyokushin karate klub Bregana DIV, Plesno društvo Imani, Tamburaški sastav Od sumraka do zore, Sportsko-penjački centar Breganja i ostali. Voditelj programa je Mislav Maroević.

Za susret Pri Kalinu kotlovinu pripremaju Udruga vikendaša samoborskog Kožlaka i vatrogasci iz Bregane, Grdanjaca i Podvrha.

Organizatori pozivaju stanovnike Samobora i Brežica, a posebno pograničnih naselja sa slovenske i hrvatske strane na ovu veliku današnju feštu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.