Večer uz tamburu u Petkovom Bregu

23. lipnja 2014.
Komentari isključeni
1.370 Pregleda

Folklorni ansambl Petkov Breg već 9. godinu uzastopno organizira kulturno-umjetničku i zabavnu manifestaciju pod nazivom Večer uz tamburu. Manifestacija je s godinama postala poznata u našem kraju i široj okolici. Njezinim programom folkloraši iz Petkovog Brega nastoje sumještanima i posjetiteljima približiti folklornu baštinu, tradiciju, narodne običaje te kroz ples i pjesmu unijeti malo veselja i dinamike u njihovu svakodnevicu i omogućiti im ugodno druženje.

Na ovogodišnjoj Večeri uz tamburu, održanoj u subotu na malonogometnom igralištu u Petkovom Bregu, uz nastup domaćina, sudjelovalo je 5 društava. To su Vokalni ansambl Gouriena iz Desinca te KUD-ovi Petar Preradović iz Đurđevca, Horvati, Klinča Sela i Licitar iz Bregane.

Sve zajedno, nastupilo je oko 150 izvođača za koje je bio osiguran obrok s pićem. Manifestaciju je posjetilo 400-tinjak posjetitelja. Svi su, nakon službenog dijela programa, nastavili uživati u zabavnom dijelu uz bogatu tombolu i Tamburaški sastav Meštri.

Generalni pokrovitelj manifestacije bio je Grad Samobor, a od ove godine financijski ju je pripomogla i Zagrebačka županija.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.