Reprezentativna rally revija

23. lipnja 2014.
Komentari isključeni
1.066 Pregleda

Udruga starodobnih vozila i tehnike Samobor okupila je jučer, na svom tradicionalnom 17. oldtimer rallyju i susretu pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zajednice tehničke kulture grada oko 115 natjecateljskih posada u klasi motora i osobnih automobila. Više od polovice sudionika okušalo se i na ispitu spretnosti. Iako se radilo o starodobnim vozilima proizvedenim prije 1984. godine, natjecanja u posebnim ispitima bila su vrlo napeta i odvijala su se u 6 klasa.

Sve relijaše pratilo je lijepo vrijeme koje je ujutro na parkiralište iza samoborskog kina i oko podneva na Trg kralja Tomislava privuklo i puno posjetitelja koji su razgledavali stara vozila i uživali u raritetnim primjercima.

U organizaciji rallyja sudjelovali su članovi Udruge starodobnih vozila, ali i članovi kluba 2 CV i BMW kluba. Pratnju duž cijele trase rallyja, čija je prva dionica prolazila gradskim i prigradskim ulicama, a druga Samoborskim i dijelom Žumberačkog gorja, osigurali su djelatnici Policijske postaje Samobor, a kontinuitet vožnje osiguravali su članovi Moto-kluba Fugitives.

Manifestaciju je obilježilo i predstavljanje vrlo reprezentativnih i rijetkih modela automobila među kojima je najviše pozornosti plijenio iznimno ušminkani Bentley iz 1957. godine, kojega je dostojno predstavljao njegov vlasnik Vlado Brkanić.

Svečana podjela pehara najboljim vozačima kao i podjela zahvalnica svim sudionicima, donatorima i pokroviteljima održana je poslijepodne u restoranu Vilinske jame u Grdanjcima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.