Najnovije

I Osmijeh u zelenom

13. lipnja 2014.
Komentari isključeni
2.069 Pregleda

Privatni dječji vrtić Osmijeh u Hrastini treći je vrtić koji je ovaj tjedan posato nositelj Zelene zastave za provedbu eko-projekata. Uz Osmijeh, Zelena je zastava jučer po prvi put podignuta u objektu gradskog vrtića Grigora Viteza u bivšoj vojarni, a početkom tjedna po drugi put je Zelenu zastavu, pridržavajući se eko-standarda, zaslužio još jedan gradski vrtić, Izvor u Mlinskoj ulici.

U Osmijehu je jutros održana dječja svečanost u povodu dobivanja statusa eko-vrtića, s eko pjesmicama i recitacijama te puštanjem 7 zelenih balona s eko porukama za 7 godina rada vrtića Osmijeh. U Hrastini je njegova glavna podružnica, a prije 3 godine otvorena je još jedna, u Svetoj Nedelji. U planu je i nova, treća podružnica ovog vrtića, u Franjinoj ulici u Hrastini – najavila je, podižući s dvoje mališana Zelenu zastavu, osnivačica vrtića Osmijeh Ljuba Mihaljević.

Na svečanosti je bila i predstavnica Udruge Lijepa naša Marinka Kutle. Udruga je naš nacionalni koordinator svjetske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.

Uz naše vrtiće, ponosni nositelj Zelene zastave je i Osnovna škola Milana Langa u Bregani.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.