Samo zeleno

12. lipnja 2014.
Komentari isključeni
1.785 Pregleda

Dječji vrtić Grigora Viteza od danas vije Zelenu eko zastavu u svom novom objektu u Ulici Željka Kovačića na prostoru nekadašnje vojarne Taborec. Zastavu su zajednički podigli predsjednik Udruge Lijepa naša Ante Kutle i polaznici ovog novog vrtića. Ona sve sudionike u ovom projektu obavezuje da ustraju u očuvanju svog okoliša raznim akcijama: odvajanjem korisnog otpada koji se može ponovno upotrijebiti kao sirovina, promotivnim eko aktivnostima, osnivanjem eko-patrole i razvojem ekološke osviještenosti djece.

Udruga je, podsjetimo se, nacionalni koordinator svjetske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, koja potvrđuje ustanovu kojoj može pripasti Zelena zastava za eko aktivnosti. One se, pak, ogledaju u sedam točaka: osnivanju odbora eko vrtića, ocjeni stanja okoliša, planu djelovanja, praćenju stanja i ocjenjivanju, obavjšećivanju javnosti preko medija i eko-kodeksu. Koordinatorice ovog programa u vrtiću Grigora Viteza su odgojiteljice Vlasta Kufek, Ljiljana Bazdar i Marija Tomašković.

Uz Antu Kutlu, aktivni sudionici programa ove dječje svečanosti u vrtiću bili su gradonačelnik Krešo Beljak i njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i drugi gosti koje je na početku zbivanja pozdravila ravnateljica vrtića Nada Kuhar.

Djeca su pripremila bogat program za sve svoje goste, među kojima je bila i skupina mališana iz objekta u Perkovčevoj ulici.

Snimili: Marina Razum (Foto Samoborček) i Edi Kirschenheuter

 

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.