Zelena zastava – drugo dizanje

10. lipnja 2014.
Komentari isključeni
1.583 Pregleda

Ponovnim podizanjem Zelene zastave samoborski Dječji vrtić Izvor u Mlinskoj ulici, jutros je potvrdio epitet eko-vrtića koji sustavno provodi ekološki program među svojim polaznicima. Zelena zastava Izvoru je prvi put dodijeljena u lipnju 2012., a nadzor Udruge Lijepa Naša, kao nacionalnog koordinatora svjetske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš pokazao je da je i dalje zaslužuje. A zaslužuje je ponajprije načinom življenja, a ne samo provođenja ekološkog programa u svom radu, svojim odnosom prema održivom razvoju i prenošenjem znanja o ekološkoj osviještenosti na najmlađe.

Tako se u vrtiću Izvor u Mlinskoj uliciuči kako se reciklira papir, kako iskorištava sve ono što bi se inače odbacilo kao potrošni materijal, kako se odvaja iskoristivi otpad, djeca se zdravo hrane, njeguju biljke, prate njihov razvoj i slično – kaže njegova ravnateljica Martina Trošelj.

Vođeni svojim tetama mališani iz tog vrtića priredili su danas za svoje vršnjake i goste, među kojima je bio i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, bogat i svečan folklorni, recitatorski i dramski program za ovu prigodu. Uz to, ovaj put su i sami sudjelovali u podizanju Zelene zastave. Nakon ukusnog i zdravog obroka, druženje i veselu igru nastavili su u svom zelenom i čistom okruženju.

Dječji vrtić Grigora Viteza podići će svoju prvu Zelenu zastavu u četvrtak u novom vrtiću na prostoru bivše vojarne Taborec, također s početkom u 10 sati.

Zelenu zastavu po prvi put će podići i djeca u Dječjem vrtiću Osmijeh, u petak u prostoru vrtića na adresi Hrastina 36 s početkom u 9.30.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.